The Byrds.

  • 0

The Byrds.

Tags :

Category : Muziek

The Byrds is in de jaren ’60 van de vorige eeuw een populaire Amerikaanse popgroep.

Midden in het jaar 1965 breken The Byrds uit Los Angeles door met de single ‘Mr. Tambourine man’. De plaat snelt naar de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard hitlijst en kan beschouwd worden als de eerste plaat die de folkmusic van Bob Dylan en de rockmuziek van The Beatles met elkaar combineert. Op het moment waarop “Mr. Tambourine” op de eerste plaats staat, wordt het gelijknamige debuutalbum uitgebracht, dat in de studio’s van Columbia in Hollywood in de lente van 1965 is opgenomen.


Leave a Reply

Nu op 1395 Khz !

Loading ...

Luister Live !

Columbia AM Poll

Ik luister het meest ?
Op mijn werk
Lekker thuis
In de auto
Bekijk Resultaat
Hoe Luister jij meestal ?
Middengolf Radio1395
InternetRadio
Mobiele Telefoon
Beide MG en Internet
Computer/Laptop
Bekijk Resultaat

Categorieën